Module 3 wordt net als module 2 als moeilijk ervaren en dit is misschien wel de moeilijkste van allemaal. Veel mensen slagen niet de eerste keer, maar onze slagingspercentage liggen een stuk hoger dan gemiddeld. Op moment van schrijven zijn er 3 versies en iedere keer als je naar het examen komt zou je een andere versie moeten krijgen. Een schrale troost is dat je na 3 examens dus weer de versie zou moeten krijgen die je als eerste keer gedaan hebt. Mocht het gebeuren dat je ondanks goed oefenen van deze module het examen toch niet haalt, zorg dan dat je het examen i.i.g. inziet en begrijpt wat je hebt fout gedaan. Dan kom je beter voorbereid op het herexamen aan.
Informatie van CITO:
Lees zorgvuldig onderstaande informatie
- Dit examen bestaat uit vragen over een praktijkcasus. U krijgt een casusbeschrijving met foto’s en verschillende bijlagen. Aan de hand van deze gegevens vult u de casusvragen in.
- Lees de vraag zorgvuldig door voordat u antwoord geeft. Beantwoord alle vragen.
- Elke volledig goed beantwoorde vraag, levert het aantal scorepunten op dat bij de vraag vermeld staat.
- In totaal zijn 40 punten te verdienen. U bent geslaagd bij het behalen van 30 punten of meer.
- Bij elke vraag is een kladblok beschikbaar om aantekeningen te maken. Aantekeningen worden niet beoordeeld.
- Aantekeningen mag u niet overschrijven of meenemen.
- Rechts boven in het scherm is een basisrekenmachine te vinden.
Bij het beantwoorden van de vragen in deze toets mag u gebruikmaken van ISSO-publicatie 82.1. De publicatie staat op de Introductiepagina rechtsonderin onder ‘Bron’. Of als u bij een vraag bent: onder ‘Introductie’ en dan onder ‘Bron’.
Elke vorm van fraude zal onmiddellijke uitsluiting van het examen tot gevolg hebben!
Als u uw examen beëindigt en afsluit, kunt u een inlogscherm van het toetscentrum te zien krijgen. Hier hoeft u niets mee te doen. Melden bij een toezichthouder is dus ook niet nodig.
Mocht u tussentijds de verbinding verliezen met het examen, dan kunt u ook het inlogscherm van het toetscentrum te zien krijgen. Hierop kunt u niet opnieuw inloggen op uw examen. Navigeer terug naar https://isso.cirrusplatform.com/ om opnieuw met uw gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen om verder te gaan met het examen.
Tip!
Mocht het gebeuren dat je de verbinding verliest, controleer dan of je laatste antwoord is opgeslagen!! Soms gebeurt dit niet! Vraag om hulp en of je de verloren tijd terug mag krijgen, want het examen stopt automatisch als de tijd om is en de tijd is beperkt
- Vragen: 32
- Duur: 150 minuten
- Begintijd toetsplanning: n.b.
- Deadline toetsplanning: n.b.
- Max. score: 40
- EPW Module 3: Voorbeeldexamens
Doel van de opdracht:
Doel van de opdracht is om de gegevens van de woning op te nemen. Gebruik alle beschikbaar gestelde documenten voor het uitwerken van de opdracht en lees daarvoor eerst goed de casusomschrijving van de woning. Alle gegevens nodig voor het uitwerken van de opdracht staan in de casustekst of in de bijlagen vermeld.
- Er moet vanuit gegaan worden dat alle gegevens ter plaatse door een EP-adviseur zijn opgenomen en gecontroleerd.
- Bij schijnbare tegenstrijdigheid gaat de casusbeschrijving vóór overige documenten.
- Het op te nemen gedeelte van het gebouw bestaat uit één rekenzone.
Cesuur: 75 %
Goed bezig! Als je vragen hebt laat maar weten.
Mark bedankt voor de uitleg van deze opgave. Nu begrijp ik dit oefenexamen helemaal maar het was wel even afzien voordat ik het door had hahahaha.
Nu ga ik door met de volgende opdracht en aan de gang met module 3 #2 het woongebouw.
Hoi Billy,
Bedankt voor je vraag. Goed dat je veeel geleerd hebt. In het examen krijg je geen schaalverdeling te zien. Je krijgt net zoals in dit oefenexamen de tekening met maten erbij. Zo kun je in deze casus de hoogte van de vloer en het bovenkant van het dak van de uitbouw vinden. M.b.v. opmeten, maak je je eigen schaalverdeling om zo de afmeting van de kozijnen te vinden.
Voor je overige vragen heb ik onder de vraag zelf wat meer uitleg gegeven.
groet,
Mark
Hallo Mark ik heb weer veel geleerd van dit proefexamen.
Er zijn een aantal vragen waar ik geen antwoord op kon geven omdat ik de afmetingen niet kon vinden(ramen, deuren en overstek). Ik heb het niet uitgeprint om op te meten omdat er geen schaalverdeling bij de tekening staat.
En een aantal vragen waar ik het antwoord fout had maar niet begrijp waarom.
Bij vraag 7 (schuin-dak) heb ik een ander antwoord namelijk het dak 30 graden is, dan is de dak-factor als ik het goed heb 1,15.
1,15×5,10×8,50= 49.85:2=27.54 , ik kom hier op uit waar ga ik fout?
Bij het plat dak heb ik 2.11x 1.5 en de andere maten kon ik niet vinden in de tekening.
En bij het plat dak heb ik een spouw vanwege het gipsplafond.
Bij de perimeter neem ik de achtergevel, voorgevel bij keuken en zijgevel(gevel zuid) en overgang entree en berging en MK in jou berekening zie 8.50+2.69+1.50.
Ik vermoed dat 1.50 van zijgevel is en 2.69 overgang/entree/MK maar 8.50 kan je uitleggen waar deze afmeting vandaan komt?
Bij ventilator staat als antwoord gelijkstroom ik had wisselstroom ingevuld omdat ik niet kon achterhalen wat het was en daarom conservatief ingevuld
Mark zou je mij kunnen vertellen waar ik de fout in ga. Ik hoor het graag.
Groet, Billy