Het label geeft aan hoe energiezuinig de woning is.
Met het energielabel voor woningen hoopt de overheid consumenten te stimuleren om energie te besparen. Aan de letter en kleur van het energielabel zie je in een oogopslag hoe zuinig een huis is. Het meest zuinig is energielabel A (groen), het minst zuinig is G (rood). Je kunt ervan uitgaan dat je energierekening in een huis met energielabel A fors lager zal zijn dan in een huis met label E, F of G. Zeker met de huidige energieprijzen!

Bij Labelgroen werken wij zonder kantoor, verplaatsen we ons indien mogelijk op de elektrische fiets en werken wij vanuit een energiezuinig pand met een zeer groen label. De opleidingen die we aanbieden zijn geheel online, met toch de hoogste kwaliteit. Wij geven klassikaal niet les, maar op verzoek passen wij wel videolessen in.

Volgens de nieuwe regels is het energielabel nu al wettelijk verplicht vanaf het moment dat de woning geadverteerd wordt en er kan op gehandhaafd worden. Bij de verkoop en verhuur is een energielabel absoluut verplicht.

Het definitieve energielabel is 10 jaar geldig.

Ja, onze prijzen zijn Inclusief voorrijdkosten, afmeldkosten etc. Prijzen voor woningen zijn inclusief B.T.W. en voor bedrijven exclusief B.T.W.

Sinds 1 Januari is de regelgeving gewijzigd en is het een wettelijke verplichting dat de woning wordt geïnspecteerd door een energielabeladviseur.

Goede isolatie maakt je huis comfortabeler, energiezuiniger en uiteindelijk ook beter verkoopbaar. Maar isoleren kost geld en daardoor is vaak de drempel nog te hoog om hier mee aan de slag te gaan. Om de lasten te verlichten heeft het kabinet daarvoor subsidies ter beschikking gesteld.

Subsidiemogelijkheden

  • Isolatie gevel
  • Isolatie dak
  • Isolatie vloer
  • Beglazing
  • Zonnepanelen
  • Zonneboilers
  • Warmtepompen

Extra subsidies van gemeenten, provincies en waterschappen

Er zijn ook gemeentes, provincies en waterschappen die subsidie geven voor isolatiemaatregelen. Deze lokale subsidies mag je combineren met de landelijke ISDE-subsidie. Je mag dus voor dezelfde maatregelen ISDE-subsidie aanvragen én een lokale subsidie.

In de Energiesubsidiewijzer kun je checken of er in jouw woonplaats ook een lokale subsidie voor isolatie is.

Meer informatie

Je kunt de aanvraag indienen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daar vind je ook de bedragen per vierkante meter (M²) en het minimale oppervlak dat je moet isoleren en een rekentool. In het Stappenplan aanvragen woningeigenaren lees je wat je moet invullen en welke bewijzen je moet meesturen.

Hier is nog meer goede informatie te vinden:

Voor huurders:

https://www.verbeterjehuis.nl/hoe-betaal-ik-het/subsidies/

Voor verhuurders:

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/svoh

Dat klopt. De opleiding is helemaal online en er zijn geen fysieke bijeenkomsten, daarom is hij voordeliger. Maar je hebt wel alle gelegenheid tot het stellen van vragen via email, whatsapp en telefoon als er dingen zijn die je niet begrijpt. Ook kun je reacties achterlaten onder ieder onderwerp, welke snel beantwoord worden. Op verzoek geven we uitleg via een videoverbinding. Doordat de stof helder wordt uitgelegd en er veel duidelijke voorbeelden in zitten met daarbij goede oefenexamens is fysiek bijeenkomen niet nodig en kom je zelfs beter voorbereid op de examens dan bij andere opleiders. Je kunt in je eigen tijd en tempo de opleiding doorlopen. Ook krijg je gratis toegang tot de ISSO 82.1. 

Verhuurprijs wordt bepaald door het aantal punten.
Het aantal punten van een woning is o.a.  afhankelijk van de WOZ-waarde, grootte, locatie, maar ook in sterke mate van het energielabel. Hoe meer punten hoe hoger de verhuurprijs mag zijn. Energielabel en puntentelling kunnen wij tegelijk opnemen.

Klik hier voor meer info.

Digitaal afschrift energielabel bij verhuur:

Woningverhuurders zijn verplicht om aan een nieuwe huurder een digitaal afschrift van een geldig energielabel beschikbaar te stellen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energielabel-woningen-en-gebouwen/waarom-een-verplicht-energielabel

Meldplicht bij advertentie:

Het melden van het energielabel in de advertentie is verplicht bij het aanbieden van verkoop of verhuur.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energielabel-woningen-en-gebouwen/energielabel-woning

Energielabel voor 2016:

Door de nieuwe bepalingsmethode van Januari 2021, komen de voorlopige energielabels uit 2015 te vervallen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energielabel-woningen-en-gebouwen/vraag-en-antwoord/wat-is-een-geldig-energielabel

Meldmogelijkheid huurder:

Als bij de verhuur van en bij het aangaan van een nieuwe huurovereenkomst geen geldig energielabel staat geregistreerd, dan kan de huurder dit melden bij de ILT:

https://www.ilent.nl/onderwerpen/energielabel/energielabel-woningen

Het energielabel kan eenvoudig verbetert worden door vloer-, dak- en spouwmuurisolatie. Het zorgt niet alleen voor een flinke besparing op de energierekening, maar het verhoogt ook het wooncomfort in de woning.

Van G – F met een HR-combiketel.

Van F – C d.m.v. Isolatie (vloer-, dak- en  spouw).

Van C – B met HR++ glas.

Van B – A met duurzame energie (zonnepanelen / warmtepomp).

Een schatting van kosten zonder subsidie:

Wij berekenen de Energieprestatie van uw huis met Unieq. Deze software is iets duurder in gebruik, maar wij vinden dat deze grote voordelen biedt t.o.v. andere software.

Een certificerende instelling beoordeelt de kwaliteit van bedrijven die energielabels willen afgeven en verleent bij een goede beoordeling certificering. Consumenten kunnen via de VROM gecertificeerde adviseurs vinden. De gecertificeerde adviseurs moeten werken volgens een vastgestelde beoordelingsrichtlijn (BRL9500). De certificerende instelling controleert steekproefsgewijs of het afgegeven energielabel juist is. Wanneer tijdens de steekproef een onjuist label wordt gevonden, volgt vervolgonderzoek bij de betreffende adviseur. Dat kan leiden tot het intrekken van het bedrijfscertificaat. Alle adviseurs en controleurs moeten in het bezit zijn van een diploma (bewijs van vakbekwaamheid). Deze diploma’ s zijn door de overheid ingevoerd om de vakbekwaamheid van de energielabel verstrekkende bedrijven te verhogen en daarmee het label nog betrouwbaarder te maken. Sinds 2021 is de methode compleet vernieuwd en daarmee zeer betrouwbaar geworden.

De gebruiksoppervlakte is een juridische term en voor het berekenen van de gebruiksoppervlakte bestaan dan ook strenge regels. De GBO wordt berekend volgens een officiële Nederlandse norm, NEN 2580. Hierin is bepaald dat de GBO wordt berekend door van de totale oppervlakte binnen de wanden van de woning, het BVO (bruto vloeroppervlak) de volgende oppervlaktes af te trekken:

  • Grondoppervlak van dragende wanden.
  • Oppervlak van vides en trapgaten, indien groter dan 4 m2.
  • Oppervlak van ruimten met een vrije hoogte lager dan 1,5 meter.
  • Grondoppervlak van afzonderlijke constructies groter dan 0,5 m2.
  • Grondoppervlak van leidingschachten, indien groter dan 0,5 m2.

Nissen kleiner dan een halve vierkante meter worden in de berekening genegeerd. Deze manier van berekenen maakt het mogelijk de indeling van een gebouw aan te passen, zonder dat de gebruiksoppervlakte verandert. Dit is een verschil met het netto vloeroppervlak (NVO), waarbij ook nog de oppervlakte van de scheidingswanden van het bruto vloeroppervlak wordt afgetrokken.

NIEUW OEFENEXAMEN: MODULE 2, VRIJSTAANDE WONING Negeren

Scan de code